Дата публікації:
22 листопада 2018
Кількість переглядів:
982
Поділитися:

16 листопада на базі Медичного інституту викладачами кафедри та волонтерами Центру Євроініціатив з Туреччини та Італії було організовано методичний семінар-тренінг на тему «Міжетнічна толерантність: погляд студентської молоді».

У ході заходу іноземні студенти вишу – представники різних країн, зокрема Палестини, Нігерії, Швеції, Узбекистану та волонтери з Туреччини та Італії висловили свій погляд з проблеми та виготовили полотно миру. Метою соціокультурного заходу було підвищення рівня взаємоповаги і взаєморозуміння між представниками різних націй. СумДУ – це багатонаціональна родина, до складу якої входить близько 1500 іноземних студентів з 60 країн світу.

Міжнаро́дний день толера́нтності відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, статі, етносу або кольору шкіри. Згідно з принципами закріпленими у Загальній декларації прав людини, важливим завданням сучасної освіти є запобігання усіх форм дискримінації, недопущення геноциду та різних проявів насильства серед студентської молоді в умовах полікультурного середовища.

 

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.