Дата публікації:
09 червня 2020
Кількість переглядів:
331
Поділитися:

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України про запровадження режиму надзвичайної ситуації по всій території України, в СумДУ продовжено карантин до 22 червня 2020 року. Такий захід прийнято з метою недопущення поширення в Україні коронавірусної інфекції COVID-19.

Освітній процес в університеті на час карантину здійснюється за допомогою дистанційних технологій.

Незважаючи на складності та призупинення занять в аудиторіях, іноземні студенти мають змогу здобувати знання, відпрацювати уміння й навички з різних видів мовленнєвої діяльності.

На кафедрі розміщено матеріали на різних освітній платформах університету (Examinarium, UMIX, OCW), відкриті дистанційні курси з вивчення української мови як іноземної. На цих платформах студенти мають можливість ознайомитися з лексико-граматичним матеріалом, пройти тренажери та перевірити свої знання за допомогою тестових завдань. Триває робота науковців та методистів по створенню методичних матеріалів поглибленого вивчення державної мови.

Взаємодія викладачів і студентів відбувається опосередковано через Google Meet, ZOOM, Google Classroom, оскільки, як показав досвід роботи, відеоуроки є дієвим засобом формування мовленнєвих компетентностей у іноземних студентів. Також викладання здійснюється через електронну пошту, особистий кабінет СумДУ, популярні месенджери, що дає можливість враховувати й індивідуальні особливості іноземних студентів.

Сподіваємося, що завдяки спільним зусиллям, вивчення української мови буде плідним і результативним.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.