Дата публікації:
25 квітня 2017
Кількість переглядів:
236
Поділитися:

Після ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми навчання іноземних студентів на сучасному етапі» і в рамках святкових заходів, присвячених 25-річчю кафедри мовної підготовки іноземних громадян викладачі кафедри організували подорож для гостей з Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченко в одне з найцікавіших міст Сумської області – місто Тростянець.

Тростянець, розташований на березі річки Боромля, славиться своїми казковими лісами і озерами, а також історичними пам'ятками.

Гості відвідали будинок Леопольда Кеніга (колишня садиба Голіциних). Тут жив і творив П.І. Чайковський. Будинок прикрашає красивий парк, мальовнича «Алея кохання» з дерев'яними скульптурами.

Поруч з будинком знаходиться фортеця «Круглий Двір» – унікальне архітектурне спорудження, що не має аналогів в Україні. Цей кінний двір садиби Надаржінскіх-Голіциних побудований в середині 18 століття. Красива будівля зі світлої цегли нагадує середньовічний замок. Тут розташовувався кріпосний театр, у дворі фортеці проходили театралізовані постановки під відкритим небом. У 2007 році на Всеукраїнському конкурсі «Сім чудес України» Круглий двір Тростянця представляв Сумщину і увійшов до списку ста найдивовижніших об'єктів країни.

Викладачі оглянули цікаву експозицію музею «Шоколаду». Екскурсовод познайомив з історією появи шоколаду в Європі, з тим, як вирощують какао і роблять цукерки і кавові напої, а також з історією місцевої шоколадної фабрики.

За програмою екскурсії в Тростянець гості відвідали Благовіщенську і Вознесенську церкви.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.