Дата публікації:
24 грудня 2020
Кількість переглядів:
319
Поділитися:

Невід'ємною складовою навчання іноземних студентів української мови є ознайомлення з українською культурою, традиціями, народними святами, повір’ями, обрядністю. 

Зимові свята є чудовою нагодою долучити іноземну молодь до пізнання традицій, уявлень, звичаїв, що існують в Україні та відображають специфіку сприйняття навколишнього світу,
ментальність українського народу. Одним із таких українських народних свят, якого чекає особливо малеча, – є День Святого Миколая, який відзначається 19 грудня. Напередодні свята іноземні студенти з Індії, Нігерії, Танзанії, Пакистану, Туреччини, Казахстану разом з викладачем кафедри Н. А. Пилипенко-Фріцак завітали у гостину до читальної зали бібліотеки Медичного інституту та долучилися до програми, присвяченої Дню Святого Миколая.

Свято Миколая (Saint Nicholas Day) відзначають в багатьох країнах світу. Студенти з великим зацікавленням слухали розповідь турецьких студентів про життя Миколая, який народився у місті Патара, у Туреччині, присвятив своє життя добрим вчинкам, допомагав бідним та нужденним. Студенти із Нігерії та Танзанії розповіли, чому Свято Миколая особливо чекали діти та які подарунки під подушкою знаходила малеча. Студент із Казахстану ознайомив усіх присутніх з традиціями святкування Дня Святого Миколая в українській діаспорі у столиці країни, в місті Нур-Султан. Усі студенти долучилися до обговорення національних особливостей святкування дня Миколая, до визначення відмінностей та спільних рис Святого Миколая та Санта-Клауса, прообразом якого є саме Святий Миколай. Особливо захопили іноземних студентів традиції та звичаї, що пов’язані зі святом: написання листа Святому Миколаю з таємними бажаннями,  ворожіння, зимові ігри та конкурси «Ліпимо сніговика», «Лови сніжок» тощо, за які студенти отримали «миколайчиків».


Студенти висловили подяку за організацію заходу, за можливість дізнатися цікаву та корисну інформацію з культурної спадщини країни, в якій навчаються, за можливість долучитися до традицій та звичаїв українського народу, народних свят.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.