Дата публікації:
07 липня 2021
Кількість переглядів:
324
Поділитися:

Викладачами кафедри МПІГ проведено соціальний тренінг у рамках міжнародного освітнього проекту «І shout out against bullying» (Erasmus+ KA1).

Толерантність є людською чеснотою і у сенсі моралі означає терпимість до відмінностей серед людей, уміння жити, не заважаючи іншим, здатність мати права і свободи, не порушуючи прав і свобод інших. Цим терміном позначають доброзичливе або стримане ставлення до індивідуальних та групових відмінностей: релігійних, етнічних, культурних, цивілізаційних. Світоглядною основою толерантності є поціновування природної, індивідуальної, культурної різноманітності.

З метою роз'яснення поняття толерантності, а також запобігання та протидіяння булінгу, кібербулінгу та міжетнічному і гендерно зумовленому насильству в умовах полікультурного середовища зі слухачами підготовчого відділення СумДУ з Марокко, Туреччини, Нігерії, Танзанії, Еквадору (гр. ПВі-02 і гр. ПВу-03) було проведено тренінгове заняття. Тренерами виступили фахівці кафедри МПІГ: кандидат педагогічних наук, доцент А. Чернякова і викладач Ю. Кліпатська.

У ході тренінгового заняття було використано різні інноваційні технології та методи формальної та неформальної освіти, зокрема: перегляд та обговорення соціальної реклами, виготовлення полотна миру, мозковий штурм, сторітелінг, опитування. Учасники висловлювали свою думку щодо ознак толерантної людини, з'ясовували причини інтолерантності та насильства в родині і в соціумі. Слід зазначити, що проблема булінгу є актуальною серед молоді, і тому такі активності є продуктивними та потребують співробітництва у профілактичній роботі соціальних секторів (держави, громади та освіти).

Пам'яткою про дружнє і толерантне ставлення один до одного залишаються чудові світлини:)

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.