Дата публікації:
18 серпня 2021
Кількість переглядів:
293
Поділитися:

30 липня 2021 р. у стінах Сумського державного університету відбулася знаменна подія: іноземні студенти-медики 6 курсу, які успішно пройшли державну атестацію та склали ліцензійний іспит «Крок», отримали дипломи спеціалістів.

В урочистій атмосфері перший проректор СумДУ С. В. Леонов привітав випускників гр. ЛС-520, ЛС-521 та вручив відповідні дипломи молодим лікарям. Після вручення дипломів студенти висловили щиру подяку ректорату СумДУ, Департаменту міжнародної освіти та усім викладачам університету.

«Шість років тому я вступив до Медичного інституту Сумського державного університету, щоб набути почесну та важливу професію лікаря. І ось нарешті позаду роки наполегливого навчання, безсонні ночі, заліки та іспити. У моїх руках диплом ЛІКАРЯ! Я радий, що отримав медичну освіту саме у СумДУ! Це запорука мого професійного зростання та успіху», – говорить нігерійський студент Обинна Ннамди Клинтон.

«Наша заповітна мрія здійснилася – ми стали лікарями, – говорять дівчата із Нігерії Коло Лідіа Аді, Чібуезе Мерсі Асабе, Селестина Макінде. – Ми від’їжджаємо додому, де нас чекають родини. Але назавжди у наших серцях залишаться теплі спогади про навчання в Україні, про нашу Alma mater, про наших викладачів, які віддали нам частину своєї душі».

Випускники висловили щиру вдячність викладачам кафедри мовної підготовки іноземних громадян, зокрема Наталії Анатоліївні Пилипенко-Фрицак, яка з першого курсу навчала їх української мови. Окоро Чідера Міракл, учасник багатьох міжнародних та всеукраїнських студентських конференцій, говорить: «Дякую викладачам кафедри МПІГ, які щедро ділилися з нами своїми знаннями, дякую за можливість пізнавати красу української мови та багату українську культуру. Через мову ми, іноземні студенти, мали можливість пізнати дух українського народу, долучитися до традицій та світогляду українців». Аманда Окпоко наголосила: «Куди б не закинула нас доля після закінчення університету, саме завдяки викладачам кафедри мовної підготовки у наших серцях завжди буде жити пам'ять і любов до України. Я їду додому з Україною у серці».

Привітати молодих лікарів прийшли викладачі та студенти-медики молодших курсів. Бажаємо випускникам успіху на шляху обраної професії, здійснення заповітних мрій та життєвих планів. У добру путь, з гарячими серцями!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.