Дата публікації:
10 листопада 2021
Кількість переглядів:
270
Поділитися:

9 листопада, в День української писемності і мови, в нашій країні вже традиційно відбувається Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. В умовах червоної зони ХХІ радіодиктант в аудиторії СумДУ писала обмежена кількість шанувальників рідної мови. Тим приємніше, що серед них були й наші студенти-іноземці групи МЦ.м-837і.

Анас Матар (Палестина) та Абед Ал-Ріахнах (Йорданія) четвертий рік вивчають медицину українською мовою, а цьогоріч, за пропозицією свого викладача української мови доц. А.А. Силки, вперше спробували свої сили в написанні диктанту. І хоч темп, запропонований Юрієм Андруховичем, вплинув на розуміння складного авторського тексту іноземцями, Анас і Абед залишилися дуже задоволеними своєю участю в такій резонансній події, про що вони розповіли в ефірі обласного радіо і телебачення. «Для нас, іноземців, писати такий диктант – то справжній виклик, перевірка власних можливостей», - поділився своїми враженнями А. Ал-Ріахнах. Його товариш А. Матар додає: «Мені було дуже цікаво долучитися до написання диктанту, вперше в житті побувати на Сумському обласному радіо, а день 9 листопада я запамʼятаю як один з найкращих днів за весь період навчання в СумДУ».

https://www.youtube.com/watch?v=kXJGtoEGGa4&t=85s

Запис на радіо: https://m.mixcloud.com/ursumy/радіодиктант-національної-єдності-2021-в-чому-новація-та-як-писала-сумщина/ ( з 19-ї хвилини)

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.