Дата публікації:
25 листопада 2021
Кількість переглядів:
208
Поділитися:

З 2014 року традиційно 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи.

Цей день є не лише черговою пам’ятною датою в календарі, цей день символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Події, до яких приурочено День Гідності та Свободи, є одними з ключових моментів українського державотворення, знаковими точками консолідації народу та уособленням глибинних трансформацій суспільної свідомості. Народ України як ініціатор та учасник революційних подій виявив свою суб’єктність у формуванні майбутнього держави й утвердив вектор її розвитку як вільної демократичної європейської країни.

У рамках виховного заходу «Революція Гідності в Україні», який відбувався в Коворкінг «Універ City» (https://library.sumdu.edu.ua/uk/biblioteka/struktura-biblioteky/kovorkinh-univer-city.html), асистентка кафедри МПІГ С. Зайцева познайомила іноземних студентів із основними історичними фактами Помаранчевої революції (2004 р.), Революції Гідності (2013 р.) та подіями, що їм передували. Також студенти були залучені до обговорення статей Конституції України про права народу, свободу мирних зібрань тощо.

Зустріч завершилася переглядом відеофільму, ознайомленням із багатим бібліотечним фондом на зазначену тематику (https://library.sumdu.edu.ua/uk/novyny/1995-vilni-tvoriti-majbutne.html).
Щиро дякуємо колективу Центральної бібліотеки СумДУ за участь і допомогу в організації даного заходу!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.