Дата публікації:
01 лютого 2022
Кількість переглядів:
389
Поділитися:

Викладачі кафедри МПІГ Дядченко Ганна Вікторівна й Ворона Наталія Олександрівна разом зі своїми студентами-іноземцями підготовчого відділення та 1 курсу медичного інституту відвідали Сумський краєзнавчий музей.

Це було перше для цих студентів справжнє (не в режимі онлайн) відвідування музею. Співробітники музею врахували наші побажання і провели оглядову екскурсію, коротко ознайомивши студентів з усіма експозиціями музею, а викладач Ганна Вікторівна для кращого розуміння переклала розповідь екскурсовода англійською мовою.

Найбільше студентам- іноземцям сподобалися експозиції, присвячені природі Сумщини і бойовим діям на сході України. Особливо вразила іноземних студентів розповідь про героїв-сумчан, що боролися й загинули за незалежність України. Як це не дивно, військова тематика більше зацікавила дівчат з підготовчого відділення, натомість хлопці виявили більший інтерес до природничої тематики, на відміну від більшості студентів 1 курсу. Всі студенти з цікавістю оглядали предмети українського побуту, порівнювали українські традиції зі своїми, фотографувалися самі й робили фото найбільш цікавих для них експонатів, і не завжди могли стримати себе від спокуси доторкнутися до історії й культури Сумщини і в буквальному сенсі цього слова.

Можна впевнено сказати, що іноземні відвідувачі музею залишилися дуже задоволеними і зацікавленими екскурсією. До вашої уваги кілька відгуків студентів 1 курсу:

«I particularly loved the nature exhibit, it shows alot about Sumy region and it was very informative. The War hall got me teary, so many people lost for Independence. Fighting for their country, an independence well deserved» ("Особливо мені сподобалася експозиція природи, вона багато розповідає про Сумщину, це було дуже пізнавально. Зал війни зачепив за живе, стільки людей
втратили життя за Незалежність. Незалежність ціною такої боротьби є цілком заслуженою."), - відмітив cтудент Сулейман з Нігерії.

«I was happy to see Ukrainian culture today. I really love the nature hall. I'm praying to go there again. What I don't like is the war hall because I was sad I don't like war» ("Я був щасливий сьогодні від знайомства з українською культурою. Мені дуже сподобався зал природи. Я сподіваюся, що піду туди знову. Що мені не сподобалось, так це зал війни, він примусив мене сумувати. Я не люблю війну."), - зауважив студент Джозеф з Гани.

«Мені подобаються зали на природі, це так природно і чудово, мені подобається українська домашня обстановка, яку я бачила. Це був чудовий досвід», - сказала студентка Мері з Нігерії.

«Наша екскурсія до музею була справді пізнавальною, завдяки їй я дізналася більше про Суми. Найбільш цікавою я вважаю ту частину музею, в якій нам розповіли про історію вашого чоловіка, який загинув, рятуючи державу… Інша частина, яку я вважаю цікавою, – це тварини, вони виглядали живими так красиво… Нам також показали фотографії людей, які пішли воювати за Суми і не повернулися, нехай їхня душа спочиває в повному мирі…», - побажала студентка Флоуріш з Нігерії.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.