Дата публікації:
13 лютого 2022
Кількість переглядів:
358
Поділитися:

З метою поширення інформації про ресурси компанії Clarivate Analytics проводиться низка вебінарів українською мовою для викладачів і науковців. 10.02.2022 р. викладач кафедри МПІГ Левенок І. С. взяла участь у одному з таких заходів і отримала сертифікат учасника.

Clarivate, створює потужні ресурси та інструменти, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні. Платформа наукової літератури Web of Science, на якій серед 16 баз є головна і перша в світі наукометрична база - Web of Science Core Collection (WoS CC), в якій представлено реферативну інформацію з понад 21800 журналів за усіма галузями знань. В WoS CC відбираються видання, монографії, матеріали конференцій за прозорими критеріями. Проіндексовано реферативні дані кожної публікації: назва, всі автори, всі установи, вихідні дані публікації, резюме, ключові слова, грантова підтримка, пристатейний перелік літератури, що дозволяє визначити цитованість та впливовість окремого документу або групи, певного автору чи наукового колективу, установи або країни. Для більш тонкої аналітики використовуються аналітичні надбудови Journal Citation Reports та InCites де розраховуються не лише абсолютні але і нормалізовані показники. Референс-менеджер EndNote дозволяє суттєво прискорити оформлення та уникнути технічних помилок при оформленні переліку літератури. Авторський профіль Publons з авторським ідентифікатором ResearcherID дозволяє представити здобутки науковцю навіть, якщо відбувалися зміни прізвища чи транслітерації.

Для ефективного використання усіх інструментів Clarivate проводить щомісяця безкоштовні вебінари українською у Webex. 

10 лютого 2022 р. за сприяння компанії Clarivate Analytics, яка розробляє платформу наукової літератури Web of Science, проводить низку щомісячних заходів (Clarivate науковцям 2022) щодо поширення якісної, аналітичної інформації не лише для викладачів і науковців, а й для видавців, співробітників сфери управління, було проведено вебінар: "20 років Будапештській ініціативі відкритого доступу: як змінився публікаційний ландшафт (серія Clarivate науковцям 2022)", у якому взяла участь викладач кафедри мовної підготовки іноземних громадян СумДУ Інна Сергіївна Левенок (Inna Levenok). У рамках вебінару лекторка Iryna Tykhonkova розповіла про відкритий доступ і відкритість науки, про види відкритого доступу, здійснила аналіз відкритих публікацій України.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.