Дата публікації:
17 травня 2022
Кількість переглядів:
388
Поділитися:

''У кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити'' (Сократ)

Ал Бахлоуз Ал Вашак Самер Ваде' (Йорданія), слухач підготовчого відділення СумДУ, разом із куратором групи ПВу-13 і керівником освітньо-наукового гуртка для слухачів підготовчого відділення PF.Lang.Laboratory Левенок Інною Сергіївною підготували виставку-презентацію картин українською мовою.

Про виставку Ал Вашак мріяв уже давно. Приїхавши в Україну на навчання восени 2021 року, він привіз із собою частину свого життя, своє хоббі - картини, які були окрасою підготовчого відділення. Про цього іноземця можна сказати: майбутній лікар з душею художника!

Свою першу картину Ал Вашак намалював у 5 років. Його навчали художньої майстерності дядько і дідусь. Юнак професійно займається цим, використовуючи різні стилі і жанри: пейзажі, портрети, малюнки-аніме (акриловими, олійними фарбами, олівцями, білою ручкою), виконані на папері, дереві, склі. Навчаючись у Сумах, він мріяв організувати виставку своїх картин, запросити викладачів, студентів, усіх бажаючих. Мрії повинні здійснюватися, і 13 травня 2022 на онлайн-зустрічі з викладачами Т. О. Дегтярьовою, І. С. Левенок, А. В. Шевцовою, Г. І. Кисельовою, з одногрупниками та учасниками гуртка PF.Lang.Laboratory, у рамках конкурсу ''Мій талант моєму університету СумДУ'' Ал Вашак презентував свої картини українською мовою. Його найвідоміші картини ''Арабський кінь'', "Павичі'', ''Африканський світ в тарілці", ''Барвиста жінка'', ''Дівчинка'', ''Гірський пейзаж" та інші вразили всіх присутніх своєю красою і особливим характером, унікальним почерком.

Завідувачка підготовчого відділення ДМО А. В. Шевцова зазначила: "Такі онлайн-заходи безперечно потрібно проводити частіше. Студенти талановиті, мотивовані до навчання, людяні та добре розуміють, як живе зараз Україна''. Тепер, перебуваючи вдома, Ал Вашак працює над новою картиною, яка матиме назву "Україна''.

Щиро дякуємо за проявлений талант і небайдужість до нашої країни. Бажаємо палкого натхнення і здійснення найсміливіших мрій у творчості і навчанні!

Фото представлені з дозволу автора картин.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.