Дата публікації:
07 червня 2022
Кількість переглядів:
173
Поділитися:

1-3 червня за сприяння European Academy of Sciences and Research (Гамбург, Німеччина) Пилипенко-Фріцак Н. А. долучилася до заходів Академії та пройшла онлайн-курс підвищення кваліфікації з теми «On Being a Scientist».

Програма курсу підвищення кваліфікації охоплювала питання наукової поведінки та етики, наукової доброчесності та соціальної відповідальності вчених. Обговорювалися теми, які нерозривно пов'язані з цими питаннями, а саме: природа науки та роль, яку вона виконує у суспільстві, усвідомлення науковцем своїх соціальних обов’язків та вміння дотримуватися власних
позицій у суспільних проблемах, де наука відіграє значущу роль.

Курс, представлений професорами Академії, складався з 5 модулів та містив такі теми: «Наукові питання», «Науковий метод» (2 частини), «Наукова кар’єра», «Наука і промисловість». У першому модулі обговорювалися проблеми вибору питань і тем наукових досліджень та їх відповідності етичним, морально-етичним, нормам. Матеріал другого модуль присвячено науковим методам дослідницької роботи, акцентовано увагу на рекомендаціях та інструкціях стосовно використання методів дослідження. Увагу третього модуля приділено обговоренню різних етапів академічної кар’єри науковця та основних перешкод, з якими може зіткнутися вчений-початківець, та питанням академічної доброчесності. Четвертий модуль присвячений темі співпраці науки та промисловості, обговоренню переваг та небезпеки такої взаємодії.

За результатами навчання викладачка Пилипенко-Фріцак Н. А. отримала сертифікат про проходження курсу підвищення кваліфікації.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.