Дата публікації:
03 жовтня 2022
Кількість переглядів:
285
Поділитися:

26 вересня країни Європи відзначають Європейський день мов. У цей день проходять конференції, виставки, концерти та урочисті лекції, відкриті заняття, присвячені питанню різноманітності, багатству, красі та неповторності кожної мови.

Не винятком стали викладачі кафедри мовної підготовки іноземних громадян, які разом з іноземними студентами долучилися до свята та провели навчально-виховні заходи зі своїми студентами в онлайн-форматі.

Так, Зайцева С.С. зі студентами групи МЦ.м-837і провела навчально-виховний захід «Європейська двомовність – рівноправ'я усіх мов». Під час заняття зі студентами було порушене питання важливості використання в офіційних установах Європейського Союзу не лише англійської, французької, німецької мов, а й інших мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття.

Пилипенко-Фріцак Н.А. та Чернякова А.В. провели урочистий захід «Європейський день мов – свято, що єднає країни», у якому узяли участь іноземні студенти – учасники гуртка «Нащадки Гіппократа» та студенти груп МЦ.м-107 і МЦ.м-116.

Так, від імені індійських студентів Саєд Мубаашера Ірфан (МЦ.м-737) привітала усіх зі святом і прочитала авторський вірш. «У вірші я хотіла сказати про красу української мови, про свою любов до неї й про те, що я впевнена, що Україна переможе у жахливій війні й скоро усі будуть у безпеці», – зазначила Саєд Мубаашера Ірфан. 

До навчально-виховного заходу студенти підготували презентацію, представили доповіді про історію та мету свята, про найбільш поширені мови та мови, що знаходяться на межі зникнення. Прикрасою заходу стали малюнки студентів Абзал Кхан Абсана (гр. МЦ.м-107), Кумар Маніш (гр. МЦ.м-116), Гавісіддаппа Карібасамма Гаанашрі (МЦ.м-129), Дуппала Сай Прітам (МЦ.м-129), Саін Джатін (МЦ.м-129), які презентували своє бачення багатого мовного та культурного розмаїття Європи, необхідності зміцнення міжкультурного розуміння.

Нагадаємо, що у 2001 році Європейська комісія і Рада Європи ініціювали створення нового свята  – Європейського дня мов. Двадцять один рік поспіль у цей день на теренах Європи проходять урочисті заходи, покликані привернути увагу до багатого мовного та культурного розмаїття нашого світу.

Дякуємо нашим колегам та іноземним студентам за цікаві навчально-виховні заходи й бажаємо нових досягнень у вивченні мов!

 


 

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.