Дата публікації:
18 жовтня 2022
Кількість переглядів:
352
Поділитися:

29 вересня іноземні студенти Навчально-наукового медичного інституту СумДУ (група МЦ.м-919ан) разом з Інною Левенок (доктором філософії,  викладачкою кафедри МПІГ, керівницею наукового гуртка та авторської hub-лабораторії для іноземних студентів Ukr.Lang.Laboratory for foreign students у соціальній мережі Facebook) долучилися до святкування Всесвітнього Дня серця у рамках реалізації Mодулю Жан Моне*.

Під керівництвом Інни Сергіївни іноземці пригадали українські фразеологізми з лексемою "серце" (від усього серця, від щирого серця, за покликом серця, серце - не камінь, відлягло від серця).

Під час заходу студенти цитували відомих особистостей, читали вірші та слухали пісні, які підготували іноземні студентки Намвінга Натаізйа (Замбія), Теофілус Абігаіл Оджоченемі (Нігерія),  Усендіах Едікан Джозеф (Нігерія).

Також студенти визначили особливості значення слів "сердечний", "серцевий", "сердешний", пройшли квест. Угвуоке Аджулучукву Паскал запропонував створити ментальні карти на пам'ять про цей захід.

З особливою теплотою іноземні студенти-медики відзначали, що відстань між ними й Україною не перешкода, адже вони, іноземні студенти, з Україною в серці. 

Нагадаємо, що Всесвітній день серця (World Heart Day) відзначається щорічно 29 вересня, вперше був організований в 1999 році з ініціативи Всесвітньої федерації серця. Цю акцію підтримали Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), ЮНЕСКО та інші значущі організації.   

 

*Фінансується Європейським Союзом. Однак висловлені погляди та думки належать лише автору (авторам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з освіти та культури. Ні Європейський Союз, ні орган, що надає гранти, не можуть нести за них відповідальності.

 

 

 

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.