Дата публікації:
13 травня 2023
Кількість переглядів:
116
Поділитися:

12 травня 2023 року викладачі кафедри мовної підготовки Дядченко Ганна Вікторівна і Кулішенко Людмила Анатоліївна взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Теорія і практика викладання української мови як іноземної», яка відбулася на базі катедри українського прикладного мовознавства Львівського національного університету імені Івана Франка.

Конференція зібрала фахівців-філологів з України, Німеччини, Польщі та Китаю, які обговорювали актуальні теми теорії та практики викладання української мови як іноземної, проблемні питання культури мови, а також базові поняття і терміни методики викладання української мови як іноземної. Зокрема, було окреслено проблеми поширення мови у світі, створення видавничої продукції та презентації роботи фахівців-філологів у засобах масової комунікації інших держав.

Викладачі кафедри мовної підготовки представили власне дослідження з теми «Молодіжний сленг у мовленні сучасних студентів», викладаючи свої висновки та рекомендації з проблеми подолання сленгових та суржикових елементів у мовленні сучасного студентства. Було наголошено на тому, що виховання національно-мовної особистості учнів є надважливим в умовах сьогодення й вимагає консолідації зусиль педагогів.

Крім того, Дядченко Г.В. і Кулішенко Л.А. взяли участь у круглому столі, присвяченому проблематиці унормування термінів у методиці викладання української мови як успадкованої. Отриманий науково-методичний досвід є корисним для подальшої роботи у сфері методики викладання української мови як іноземної.

Участь у конференції є великим досвідом, який дозволяє знайти нові ідеї у царині викладання рідної мови як іноземної, підвищити кваліфікацію та встановити контакти з колегами-однодумцями з інших міст України та різних країн світу.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.