Дата публікації:
21 листопада 2016
Кількість переглядів:
1122
Поділитися:

Доцент кафедри А.А. Силка взяла участь у ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова в світі».

Доцент кафедри мовної підготовки іноземних громадян А.А. Силка взяла участь у ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Українська мова в світі», яка проходила 9-10 листопада 2016 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка». Питання вивчення та навчання української мови як іноземної стало предметом наукових зацікавлень більш ніж 110 зареєстрованих учасників з 14 країн світу. Серед ключових доповідачів конференції – Ю. Шевчук (Колумбійський університет, Нью-Йорк, США), В. Мьодунка (Ягеллонський університет, Краків, Польща), О. Пономарева (Римський університет «Ла Сап’єнца», Італія), М. Єнкала (Кембриджський університет, Великобританія).

В рамках конференції відбувся круглий стіл «Українська мова як іноземна: сучасні методики, актуальні проблеми та шляхи розв’язання», майстер-класи та презентації навчальних видань і ресурсів.

Одним із супутніх заходів конференції став показ сюжетного відеоролика «Лис Микита з цілого світу». У цьому проекті, реалізованому МІОК спільно з Джамалою та українськими громадами діаспори, українські діти віком від 5 до 11 років з 33 країн світу читають фрагменти поеми Івана Франка «Лис Микита»miok.lviv.ua/?p=11432

ІV Міжнародна науково-практична конференція «Українська мова в світі» засвідчила актуальність питань, пов’язаних із викладанням та функціонуванням української мови, зокрема поза межами України.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.