Дата публікації:
28 березня 2018
Кількість переглядів:
1376
Поділитися:

З метою обміну досвідом з колегами - україністами викладачі факультету ІФСК відвідали Люблінський університет Марії Кюрі-Складовської.

Це найбільший державний вищий навчальний заклад у східній Польщі, який від початку його заснування (1944) перетворився на провідний науковий центр. На цей час університет закінчили більш ніж 200 тисяч випускників, близько 4 тисяч отримали вчений ступінь кандидата наук, 900 фахівців захистили докторські дисертації. Нині в Люблінському університеті навчається близько 25 тисяч студентів (за 50 напрямами, 200 спеціальностями на 11 факультетах).

Викладачі ІФСК відвідали гуманітарний факультет, до складу якого входять дев'ять інститутів: англійської філології, археології, бібліотекознавства та наукової інформації, польської філології, романської філології, слов'янської філології, германістики та прикладної лінгвістики, історії, культурології, а також відділення логопедії та прикладного мовознавства з логопедичної лабораторією.

В Інституті слов'янської філології відбулася зустріч і плідна розмова з керівником україністики пані Любов'ю Дмитрівною Фроляк, доктором ґабілітованим, професором, фахівцем з великим досвідом і знаннями. Під час бесіди викладачі обговорили плани можливої співпраці (участь у конференціях, публікація наукових досліджень, обмін навчальними матеріалами та досвідом методики викладання мови тощо).

Приємне враження залишило й саме місто, яке здивувало багатовіковою історією, цікавою архітектурою та приємним спілкуванням з місцевими жителями.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.