Дата публікації:
08 січня 2024
Кількість переглядів:
69
Поділитися:

Традиційно на початку січня кафедра звітує за результатами роботи за рік, що минув. 5 січня 2024 року завідувачка кафедри мовної підготовки іноземних громадян Ольга СИДОРЕНКО звітувала про роботу кафедри за 2023 рік.

«Звіт про роботу кафедри – це звіт про роботу її колективу в цілому. Незважаючи на те, що через повномасштабне вторгнення країни-агресора, і значну втрату контингенту іноземних громадян, а відтак скорочення штату, кафедра працювала на повну силу і виявила високу активність  за всіма напрямками роботи. 2023 рік – це час, коли жоден член колективу не залишився байдужим і доклав максимальних зусиль у розвиток кафедри та  піднесення імідж  університету», - так розпочала засідання членів трудового коле стику завідувачка кафедри Ольга СИДОРЕНКО.

Цьогоріч викладачі кафедри підвищили рівень публікаційної активності в рамках виконання наукової теми другої половини дня без виділеного фінансування "Лінгводидактичні і кроскультурні аспекти формування професійної компетенції іноземних студентів" (0121U109464), що засвідчено збільшенням кількості публікацій у високорейтингових виданнях БД Scopus та WoS  та у фахових виданнях України категорії Б. Викладачами опубліковано 5 навчально-методичних посібників, низку методичних рекомендацій, отримано 3 свідоцтва про реєстрацію авторських прав. Ольга Сидоренко як відповідальний виконавець  взяла участь у підготовці міждисциплінарної заявки проєкту, що виконуватиметься за рахунок видатків загального фонду державного бюджету «Легітимні обмеження свободи вираження поглядів в умовах зовнішньої агресії та/або гібридної війни». Проєкт отримав фінансування на 2024-2025 рр.

За попередній рік викладачі виявили активність в міжнародній діяльності, це виконання індивідуальних грантів та міжнародного гранту ЄС Еразмус+ (Модуль  EUROVALID «European Values of Intercultural Dialogue in the field of education: Interdisciplinary and Inclusive Approaches»).

Високі методичні здобутки викладачів кафедри засвідчені результатами участі у конкурсі «Кращий викладач очима студентів», у якому ст. викладач Інна ЛЕВЕНОК здобула диплом першого ступеня, та в конкурсі педагогічних інновацій – проєкт «Використання аудіолінгвального методу з елементами мовної матриці зворотної рефлексії у навчанні іноземних студентів україномовного спілкування» Лариси БІДЕНКО та Наталії ПИЛИПЕНКО-ФРІЦАК визнано переможцем.

Завідувачка кафедри окреслила перспективи роботи на наступний рік. Підкреслила, що в пріоритеті є підвищення публікаційної активності у всикорейтингових виданнях,  пошук можливостей реалізації академічної мобільності викладачів, подання заявок з виконання наукових проектів дербюджетного фінансування та НФДУ, посилання методичної роботи, зокрема розроблення електронних навчальних курсів.

Декан факультету ІФСК Олена СУШКОВА  подякувала колективу кафедри МПІГ за плідну роботу, відзначила позитивні зрушення в досягненні запланованих результатів, що відповідають критеріям оцінки роботи структурних підрозділів СумДУ. «Одна людина не може охопити всіх видів діяльності, а кафедра і факультет в цілому мають реалізувати всі напрями роботи. 2024 рік ставить перед нами нові, ще більш вимогливі завдання. Бажаю кафедрі, яка виявила одностайність і згуртованість у попередньому році втримати обраний темп і досягнути поставлених цілей», - підсумувала очільниця факультету.

Доцент Лариса БІДЕНКО оцінила позитивно роботу завідувачки кафедри, наголосила на тому що незважаючи на значне зменшення штатного розпису, викладачі змогли показати належні результати і охопити всі напрямки діяльності кафедри.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.