Дата публікації:
24 листопада 2022
Кількість переглядів:
154
Поділитися:

 

11 листопада 2022 року викладачка кафедри Пилипенко-Фріцак Н.А. долучилася до роботи панельної дискусії «The Voice of Ukrainian Educational Research Association across Borders or is there Educational Solidarity during Russian-Ukrainian War?», яка була проведена Українською асоціацією дослідників освіти (УАДО) спільно з Британською асоціацією дослідників освіти (British Educational Research Association, BERA). Британська асоціація дослідників освіти є провідною організацією з освітніх досліджень у Великобританії, яка підтримує та представляє спільноту вчених, практиків і всіх, хто займається освітніми дослідженнями як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Відкрила роботу спільного заходу та виступила з вітальним словом проф. університету Рогемптона (Лондон) Мелісса Джогі (Melissa Jogie, Dr), яка наголосила на необхідності та важливості підтримки української науки та освіті під час війни з Росією, висловила впевненість у плідній роботі спільного заходу УАДО і BERA та у подальшій співпраці організацій. Під час вебінару виступили презентери – запрошені українські науковці: проф. Оксана Заболотна, доц. Олександр Кульга (радник Віцепрем'єр-міністра України, директор Координаційного центру переміщених університетів), проф. Сергій Смирнов, проф. Ірина Кушнір, проф. Сергій Курбатов, – які обговорили поточну роботу організацій та питання розширення співпраці між академічними спільнотами УАДО та BERA.

Під час роботи у змішаних українсько-британських групах учасники дискусії долучилися до обговорення проблеми української освіти й освітніх досліджень під час війни, поділилися планами щодо їхньої трансформації, поширення науково-освітніх досягнень українських науковців у європейський та світовий простір, щодо створення умов та інструментів для налагодження наукової комунікації за межами України, висловили безперечну впевненість у розширенні колегіальності та науковій підтримці для поточних досліджень, наголосили на перспективах співпраці українських та англійських освітян в умовах війни з Росією та одноголосно дали позитивну відповідь: освітня солідарність під час російсько-української війни, безперечно, існує. І існує солідарність науково-освітніх спільнот не лише на папері, але й діє практично.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри мовної підготовки іноземних громадян посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.