Дата публікації:
09 листопада 2020
Кількість переглядів:
402
Поділитися:

5-6 листопада 2020 р. у форматі онлайн відбувся Х Міжнародний симпозіум україністів Середньої і Східної Європи «Сучасна україністика: проблеми мови, літератури і культури» (Чехія, м. Оломоуць)

Старший викладач кафедри мовної підготовки іноземних громадян, кандидат філологічних наук Г.В. Дядченко взяла участь у X Міжнародному симпозіумі україністів Середньої і Східної Європи «Сучасна україністика: проблеми мови, літератури і культури», який відбувся в місті Оломоуць (Чеська Республіка).

Симпозіум проходив в університеті ім. Ф. Палацького в Оломоуці (з огляду на карантинну ситуацію цього року захід відбувся в дистанційному форматі). На пленарному засіданні та в роботі секцій було розглянуто становище україністики і славістики в сучасному світі. Під час роботи секцій було обговорено актуальні проблеми синхронійної та діахронійної лінгвістики, лінгвістики тексту і дискурсу, лінгвостилістики і лінгвопоетики, сучасного літературознавства й журналістики, лінгводидактики та філософії культури тощо.

Дядченко Ганна Вікторівна виступила з доповіддю на тему «Образна парадигма кохання у мові української поезії кінця ХХ – початку ХХІ століття». Засідання пройшло в теплій дружній атмосфері. Такі наукові заходи сприяють подальшому науковому розвитку і дарують можливість продуктивного спілкування з колегами-філологами.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.