Дата публікації:
01 жовтня 2021
Кількість переглядів:
227
Поділитися:

Вивчення іноземної мови, мови іншого народу, відіграє вирішальне значення у формуванні міжетнічної комунікації й розвитку міжетнічних взаємовідносин. Для міжнародної співпраці знання іншої культури в першу чергу залежить від рівня опанування іноземною мовою. Мова і культура залежать одна від одної й не можуть існувати окремо.

В рамках виховного заходу з дисципліни «Українська мова як іноземна» студенти 4-го курсу Медичного інституту на чолі із асистентом кафедри МПІГ Зайцевою С. відвідали «Музей історико-краєзнавчих досліджень СумДУ». Він заснований у 2008 році за ініціативи к. істор. наук Віктора Звагельського.

Колекція Музею налічує понад 1 тис. експонатів, серед яких: предмети археології, етнографії, ілюстративні і фотоматеріали, що хронологічно охоплюють періоди від пізнього палеоліту (40 тис. років до н.е.) до сьогодення. Тут зберігається значна кількість фотоматеріалів, нагород, речових пам'яток періоду Другої світової війни.

Найбільше студенти зацікавились етнографічною частиною музею, де представлені предмети селянського побуту XIX-XX ст.: традиційний український одяг, вишиті рушники, взуття, гончарний посуд, предмети побуту, знаряддя ткацького виробництва, репродукції картин слобожанських художників.

Дякуємо колективу Центральної бібліотеки СумДУ за можливість долучити іноземних студентів до історично-культурної спадщини Сумщини!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.