Дата публікації:
06 листопада 2021
Кількість переглядів:
229
Поділитися:

Індійські студенти 4 та 5 курсів Медичного інституту СумДУ разом з викладачем кафедри мовної підготовки іноземних громадян Кліпатською Ю. О. вперше відвідали Сумський Національний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна.

Особливо цінним є те, що іноземні громадяни, які приїжджають до України, цікавляться мистецтвом і культурою країни, в якій навчаються. Так, вакциновані, студенти гр. МЦ.м - 628ан і МЦ.м - 728ан разом зі своїми друзями з гр. МЦ.м - 727ан і МЦ.м - 729ан та викладачем Кліпатською Ю. О., яка викладає українську мову як іноземну, подивились захоплюючу драму на 2 дії Ґенріка Ібсена "Пер Гюнт", з глибоким змістом, видовищну, насичену подіями та з великою кількістю задіяних акторів.

Ця вистава - сповідь загубленого "Я". Що краще: "Бути собою" чи "Бути собою вдоволеним"? "Знайти себе чи загубити"? Питання одвічної персоніфікації, ствердження особистості, постійне перехрестя життєвих шляхів, рішень, вчинків, які визначають власне "Я" - про це вистава "Пер Ґюнт".
Наприкінці життя настає час пройти його в думках з самого початку, проаналізувати кожен свій крок, кожен вчинок, кожну ситуацію, знайти чесноти й визначити злодіяння, знайти відповідь на питання "Ким я був насправді?" Пер Ґюнт - юнак, сповнений дикого й нестримного духу, який наче руйнівна стихія, що змітає все навкруги. Він подорожує у пам'яті свого життя, шукаючи відповідь на ці питання. Щоразу опиняючись на роздоріжжі, головний герой жадібно хапається за кожен факт, який міг би ствердити чи добром, чи гріхом… Адже коли твоє життя не знаходить визначення твоєї особистості, то ти наче й не жив, тебе не існувало… Стверджуючи себе у вигадках і брехні, чесності й самодурстві, видаючи бажане за явне, зраджуючи й кохаючи, формування Пер Ґюнтового "Я", наче крила млина: то підкидують його вверх, то знову спускають його на дно… Та головне - зберегти себе за будь-яких обставин… Але що семе він здатний зберегти?… Там - на розпутті, на сповіді - він отримає відповіді на питання свого життя.

Студенти з цікавістю спостерігали не тільки за подіями вистави, а й за емоційним проживанням цих подій акторами, які дуже талановито грали свої ролі (до речі, говорять, що щоразу, граючи Пер Гюнта, головний актор, актор драми Владислав Писарев, втрачає майже 1,5 кг своєї ваги), щоб передати якумога реальніше головний зміст цієї вистави - питання, які рано чи пізно поставить собі кожен з нас: хто я, і як я проживаю своє життя? 

Прийти на виставу українською мовою, коли навчаєшся англійською, - це сміливо з боку студентів! Чудовий вибір! Головне не те, що вони не зрозуміли увесь зміст... Головне те, що вони отримали досвід, адже він дорогоцінний! Про це свідчили оплески індійських студентів під час вистави. Їхні очі блищали від драйвового фіналу. Сповнені яскравими почуттями, студенти ділились своїми враженнями від театру.

Пишаємось тим, що наші вихованці цікавляться культурою, мистецтвом України - країни, в якій живуть і навчаються! Це гідно поваги.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.