Дата публікації:
11 грудня 2021
Кількість переглядів:
225
Поділитися:

Іноземні студенти разом з викладачем кафедри МПІГ Кліпатською Ю. О. відвідали концерт "Моє рідне місто", який проходив 5 грудня 2021 р. у Сумському національному академічному театрі драми і музичної комедії ім. М. С. Щепкіна.

Не є таємницею те, що людей різних національностей, різних культур, різного віку, віросповідання поєднує музика і мистецтво. Це щось набагато глибше, що торкається людської душі і викликає почуття.

Так, на "одній хвилі", опинились іноземні студенти Сумського державного університету, які приїхали до України з Нігерії, Гани, Танзанії, щоб вчитись і оволодіти спеціальними знаннями й навичками в обраній галузі та отримати диплом. Студенти старанно навчаються, проте в житті має бути щось більше, що може допомогти їм розкрити свої людські якості і проявити себе як особистість: захоплення, інтереси, хобі тощо. І дехто з них захоплюється музикою, театром, пише власні пісні... . Тож, важливим є показати іноземцям українську культуру і мистецтво через український театр, пісні, музику, танці. 

Не дивлячись на різний рівень володіння української мови, оскільки хтось із них вчиться лише на 1-му курсі, а хтось - вже на 4-5-му, студентів поєднав колорит українських пісень, музики, що лине понад словами, танцю, який передає любов до мистецтва... Концертна програма була спрямована на те, щоб глядач відчув співучість і мелодійність української мови і української душі.

Цікавим і пізнавальним моментом для глядачів були також відеоряди, що супроводжували концертну програму: з історії козацтва, український національний орнамент, картини з "Кобзаря" Т. Г. Шевченка та інші.

Все це є чимось більшим, а ніж просто музика чи театр... Це про єдність "на одній хвилі", коли національність, вік, віросповідання не мають значення! 

Найбільш дорогоцінним є те, що інозмні студенти приймають запрошення відвідувати український театр знову.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.