Дата публікації:
01 лютого 2022
Кількість переглядів:
228
Поділитися:

За фінансової підтримки Уряду Канади у м. Києві відбувся тренінг «Об’єднання заради змін: розбудова коаліції для забезпечення гендерної рівності та протидії гендерно зумовленому насильству», у роботі якого взяли участь наші колеги Чернякова А. В. та Пилипенко-Фріцак Н. А.

26-27 січня 2022 року громадська організація «Ла Страда-Україна» за фінансової підтримки Уряду Канади в рамках Проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», який впроваджує Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund, провела тренінг «Об’єднання заради змін: розбудова коаліції для забезпечення гендерної рівності та протидії гендерно зумовленому насильству».

У тренінгу взяли участь доцент кафедри Чернякова А. В. та викладач кафедри Пилипенко-Фріцак Н. А.; колеги попередньо пройшли конкурсний відбір та отримали фінансове забезпечення на проходження тренінгу від громадської організації «Ла Страда-Україна». Під час тренінгу учасниці долучилися до обговорення проблеми забезпечення гендерної рівності, запобігання та протидії ненависті та гендерно зумовленому насильству, формування міжкультурної толерантності, обмінялися досвідом з питань роботи в інтересах жінок та дівчат, в тому числі з жінками та дівчатами уразливих груп, освітніми мігрантками, впровадження стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави, розширили коло партнерів, перспективних коаліціантів, мережування, отримали методичну літературу.

Своїм позитивним досвідом з питань забезпечення гендерної рівності, протидії гендерно зумовленому насильству та розбудови толерантного суспільства на заході ділилися президентка
організації «Ла Страда-Україна» – Катерина Черепаха, віцепрезидентка організації – Марина Легенька, представниця Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд» – Мілена Горячковська, досвідчені тренери та представники громадських організацій.

Наші колеги у рамках обговорення проблеми дотримання гендерної рівності, запобігання гендерно зумовленому насильству та розбудови толерантного суспільства мали змогу поділитися досвідом з питань формування міжкультурної толерантності та протидії мові ненависті у процесі навчання української мови іноземних студентів у СумДУ та презентувати свій проєкт «Інноваційні педагогічні технології формування міжкультурної толерантності та протидії мові ненависті (кібербулінгу) у процесі навчання української мови освітніх мігрантів», який був визнаним одним із переможців щорічного конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ» 2021 року.

За результатами успішного проходження навчання учасниці тренінгу отримали сертифікати.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.