Дата публікації:
28 лютого 2021
Кількість переглядів:
222
Поділитися:

1 березня – День без дискримінації

Толерантна освіта – запорука успішної соціальної інтеграції іноземних студентів в контексті інтернаціоналізації вищої освіти в українських закладах освіти. Толерантність – це повага, прийняття та оцінка визнання розмаїття світових культур (Декларація принципів толерантності, 1995 р.). Пріоритетним завданням кафедри є запобігання етнічній та расовій дискримінації у процесі навчально-виховної роботи в умовах інтернаціональних груп. Викладачі навчають студентів, які приїхали з Нігерії, Індії, Гани, Палестини, Туреччини та багатьох інших країн, жити в мирі та злагоді з оточенням попри етнічну, расову, релігійну та соціокультурну відмінність.

Використовуючи елементи тренінгових вправ, доцент Чернякова А. В. спрямовує навчальну роботу на формування міжетнічної та крос-культурної толерантності в умовах полікультурного
освітнього середовища. Виготовлення презентацій, полотна в дусі «діалогу культур» сприяє дружній психологічній атмосфері співробітництва на заняттях з української мови як іноземної, англійської мови.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.