Дата публікації:
25 травня 2021
Кількість переглядів:
404
Поділитися:

25 травня знавці мови відзначають своє професійне свято – День філолога.

День філолога давно перейшов державні кордони. У багатьох країнах світу це свято відзначають саме 25 травня – після Дня слов'янської писемності та культури, коли вшановують укладачів слов'янської абетки Кирила і Мефодія.
 
Філологія - одна з найцікавіших наук, яка включає в себе цілу сукупність наукових напрямків, що вивчають нашу багату культурну спадщину, виражену як в літературній творчості, так і в мовній культурі. Ця велика область знань дозволяє професійно проводити аналіз письмових текстів, встановлюючи з високою точністю унікальну історію і сутність особливої духовної культури певного суспільства. Діяльність філолога і його зусилля служать зразковим прикладом глибоких пізнань для нащадків, збагачують і надають особливу яскравість для всього нашого суспільного життя!
 
Любов до слова, а саме такий сенс в перекладі з давньо-грецької означає поняття "філологія", об'єднує не лише тих, для кого ця наука є покликанням, професією чи діяльністю, але й усіх, хто любить Слово та розуміє його важливість; усіх, хто вивчає мову і навчає мови інших.
 
Викладачі кафедри МПІГ приєднуються до всіх привітань, які йдуть на адресу всіх наших фахівців! Щиро вітаємо усих філологів і філологинь! Бажаємо якнайменше життєвих помилок, і нехай близькі і оточуючі тішать милозвучною та грамотною мовою. Успіхів та нових звершень! 

Нехай у День філолога забудуться
Проблеми та складні ситуації.
І всі мрії, як у казці, збудуться,
Навіть без знаків пунктуації.
Нехай завжди вам підкоряються
Всі мови без винятку
І сонце з неба усміхається,
І кожен день буде в достатку!

 З професійним святом!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.