Дата публікації:
26 грудня 2019
Кількість переглядів:
433
Поділитися:

Викладачі кафедри з метою налагодження міжнародного співробітництва та вивчення інноваційних освітніх технологій беруть активну участь у Міжнародній програмі мобільності ERASMUS + КА 1 з освітньою складовою. 

Так, у листопаді-грудні доцент кафедри МПІГ А. Чернякова взяла участь у тренінговому курсі «ReMeDy: Ready to mediate?», що організовувався з метою підвищення інноваційно-педагогічних компетенцій освітян, молодіжних працівників та тренерів (Mobility of Youth Workers and Educators), які спрямовують свою практичну роботу на навчання та виховання студентської молоді методам посередництва в рамках неформальної освіти. Навчання відбулося в Грузії (Руставі) за підтримки міжнародної програми Європейського Союзу ERASMUS+.

Курс базувався на неформальній методиці навчання у формі практичних вправ та проектного моделювання стратегій толерантної поведінки в умовах полікультурного середовища. Окрім участі у навчальному курсі в Грузії, усі учасники зобов’язані в подальшому проводити заходи на рівні громади і серед студентів під час занять в Україні.

Цілі та завдання тренінгу:

  • дослідити тему мультикультуралізму та міжкультурного діалогу;
  • з’ясувати причини різних типів конфліктів та можливі методи їх вирішення;
  • вивчити шляхи розв’язання спорів з особливим акцентом на медіацію;
  • навчитися навичкам ведення ефективних переговорів та посередництва в умовах інтернаціонального освітнього середовища;
  • налагодити партнерську взаємодію та співпрацю з різними освітніми та громадськими організаціями з розвитку проектів, пов’язаних із трансформацією конфлікту.

У тренінгу були задіяні учасники з різних країн: Вірменії, Азербайджану, Хорватії, Грузії, Греції, Італії, Молдови, Польщі, Іспанії, Російської Федерації, України.

Результати тренінгового курсу будуть висвітлені у публікаціях та методичні рекомендації будуть використано у процесі мовної підготовки іноземних студентів з метою налагодження успішної соціальної комунікації.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.