Дата публікації:
27 квітня 2023
Кількість переглядів:
197
Поділитися:

Цілі та завдання Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року є дорожньою картою для країн на шляху до процвітання. Порядок денний визначає основні напрями діяльності країн-підписантів для побудови суспільства процвітання щодо підвищення рівня соціальної стабільності в умовах невизначеності, ризиків та криз. Приєднавшись до Порядку денного сталого розвитку, країни-підписанти приєдналися до міжнародної коаліції держав-членів ООН з реалізації програм і стратегій сталого розвитку та глобального процесу забезпечення сталого розвитку. Відтак, розпочалася адаптація Цілей і завдань сталого розвитку з урахуванням національної та регіональної специфіки.

Указом Президента України від 30 вересня 2019 року «Про цілі та завдання сталого розвитку України» науковій та академічній спільноті України рекомендовано враховувати ЦСР при визначенні парадигми та напрямів своїх наукових досліджень.

В контексті цього важливою складовою є навчальна компонента Цілям та завданням сталого розвитку, про що йдеться в офіційних документах ООН. В межах виконання проєкту ERASMUS+ Жан Моне «Європейські цінності міжкультурного діалогу в галузі освіти: міждисциплінарний та інклюзивний підходи – EUROVALID» доктор філософських наук, професор кафедри психології, політології та соціокультурні технології Андрій Лебідь протягом 19-24 квітня 2023 року для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Сумської області провів тренінг «Цілі сталого розвитку в системі державного управління та місцевого самоврядування». Під час тренінгу були розглянуті питання та практичні кейси, що стосуються демократії, урядування, рівності та толерантності у розмаїтті їх проявів, а також інші аспекти, що є фундаментальними з точки зору європейських стандартів та цінностей. 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.