Іноземні студенти-медики з групи МЦ.м-007ан познайомилися з українськими новорічно-різдвяними традиціями, а ще долучилися до приготування 12 страв на Святвечір.
Вивчаючи курс української мови як іноземної, студенти, що приїхали на навчання до Сумського державного університету з різних країн світу, не тільки здобувають комунікативні навички й уміння, а й пізнають багатство української культурної спадщини. Новорічно-різдвяна обрядовість – одна з найбагатших і найяскравіших у звичаєвих народних практиках. Славляться ці свята ще й вишуканою гастрономічною культурою.
Доцент кафедри мовної підготовки іноземних громадян Алла Ярова розповіла студентам про українське Різдво, віншувальні звичаї, особливі мовні формули вітання, якими українці послуговуються в різдвяний час, про Святвечір, традицію готувати дванадцять пісних страв, а серед них найголовнішу – кутю. Поділилася рецептом приготування цієї обрядової страви. Натомість студентки Аніша, Шобі Себа Мари, Тгуласеедгаран Рема Ґоурі Вандгана, які приїхали студіювати з Індії, виявили бажання долучитися до віртуальної спільної святкової вечері своїми найвідомішими національними стравами.
Отож Святвечір 2021 року запам’ятається чудовим індійським колоритом. Нижче представлені національні індійські страви.