Дата публікації:
13 січня 2021
Кількість переглядів:
388
Поділитися:

Іноземні студенти-медики з групи МЦ.м-007ан познайомилися з українськими новорічно-різдвяними традиціями, а ще долучилися до приготування 12 страв на Святвечір.

Вивчаючи курс української мови як іноземної, студенти, що приїхали на навчання до Сумського державного університету з різних країн світу, не тільки здобувають комунікативні навички й уміння, а й пізнають багатство української культурної спадщини. Новорічно-різдвяна обрядовість – одна з найбагатших і найяскравіших у звичаєвих народних практиках. Славляться ці свята ще й вишуканою гастрономічною культурою.

Доцент кафедри мовної підготовки іноземних громадян Алла Ярова розповіла студентам про українське Різдво, віншувальні звичаї, особливі мовні формули вітання, якими українці послуговуються в різдвяний час, про Святвечір, традицію готувати дванадцять пісних страв, а серед них найголовнішу – кутю. Поділилася рецептом приготування цієї обрядової страви. Натомість студентки Аніша, Шобі Себа Мари, Тгуласеедгаран Рема Ґоурі Вандгана, які приїхали студіювати з Індії, виявили бажання долучитися до віртуальної спільної святкової вечері своїми найвідомішими національними стравами. 

Отож Святвечір 2021 року запам’ятається чудовим індійським колоритом. Нижче представлені національні індійські страви.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.