Дата публікації:
25 лютого 2021
Кількість переглядів:
930
Поділитися:

25 лютого 2021 року у Харкові на базі кафедри філології та лінгводидактики ФПІГ ХНАДУ було проведено Міжнародний науково-методичний семінар «Новітні педагогічні технології у викладанні мов іноземним студентам», присвячений лінгвістичному, соціолінгвістичному та лінгвокультурологічному аспектам викладання російської, української та англійської мов іноземним студентам з використанням інноваційних комп'ютерних технологій та інтернет-ресурсів.

Формат семінару – серії майстер-класів із використанням інформаційних технологій, розміщених на ютьюб-каналі за посиланням, – суттєво відрізняється від звичайної науково-практичної конференції, адже захід має на меті не тільки ознайомити учасників із теоретичними аспектами лінгводидактики, але й дає можливість поділитися останніми методичними розробками у галузі викладання іноземних мов та обговорити побачене у дружньому колі однодумців-колег.

Викладачі кафедри мовної підготовки іноземних громадян Дядченко Ганна, Казанджиєва Марина і Роденко Алла з метою підвищення власного методичного рівня взяли участь у семінарі. Було переглянуто й обговорено відеозаписи представлених на семінарі майстер-класів з тем «Використання віртуальної дошки на заняттях з іноземної мови», «Формування лексичних навичок у студентів-іноземців за допомогою сучасних мобільних додатків (Quizlet)» і «Створення інтерактивних робочих аркушів (на прикладі Liveworksheets)». Крім того, викладачі підготували доповіді з тем «Проблеми дистанційного навчання англійської мови іноземних студентів» (Дядченко Г. В.), «Використання презентацій на уроках з української мови як
іноземної» (Казанджиєва М. С., Роденко А. В.).

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.