Дата публікації:
10 листопада 2021
Кількість переглядів:
326
Поділитися:

Сьогодні, в умовах карантинних обмежень, перед викладачами кафедри МПІГ стоїть питання щодо формування у студентів навичок читання, говоріння, аудіювання і реалізації їх на практиці. Дискусійним виявляється обрати форму організації навчання, яка б змогла повноцінно замінити традиційні заняття, була б зручна і викладачу, і студентам, допомогла б набуттю мовних компетентностей іноземних студентів.

Так, викладачі кафедри поетапно чергують традиційну і дистанційну освіту, шукають нові форми викладання, методи проведення занять, способи подачі навчального матеріалу тощо.

Центральна бібліотека СумДУ – це простір для навчання, де розміщені новітнє програмне забезпечення для онлайн-занять та бібліотечний фонд, який містить навчальні, наукові видання, художні книги українською мовою – для офлайн-занять. Такі заняття допомагають студентам-іноземцям здобути навички читання, тобто зорове сприйняття тексту; аудіювання – слухання і розуміння почутої інформації; говоріння – набуття навичок діалогічного, монологічного, групового мовлення. До того ж на подібних заняттях студенти-іноземці вчаться дискутувати й взаємодіяти як з викладачем, так і між собою.

Так, до Дня української писемності та мови, студенти 4 курсу Медичного інституту СумДУ разом з асистенткою кафедри мовної підготовки іноземних громадян СумДУ Станіславою Зайцевою практикувалися у вивченні української мови та одночасно знайомилися з просторами бібліотеки, Історико-краєзнавчим музеєм та Коворкінгом "Універ City".

https://library.sumdu.edu.ua/uk/novyny/1916-studenti-inozemtsi-u-bibliotetsi-sumdu.html

Щиро дякуємо колективу Центральної бібліотеки СумДУ за можливість долучити студентів-іноземців до бібліотечного фонду і на практиці мати змогу реалізовувати набуті навички!

  

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.