Дата публікації:
23 лютого 2022
Кількість переглядів:
420
Поділитися:

Слухачі підготовчого відділення (разом з викладачами групи ПВа-12 Ганною Дядченко, ПВу-13 Інною Левенок), учасники гуртка "PF.Lang.Laboratory" (керівник Інна Левенок), долучилися до святкування Міжнародного Дня рідної мови.

Міжнародний день рідної мови або Міжнародний день материнської мови (англ. Mother Language Day) - починаючи з 2000 року відзначають 21 лютого. Про " підтримку мовного і культурного розмаїття та багатомовності" було оголошено на ХХХ сесії генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня - 17 листопада 1999 року в Парижі. ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної належності людини, вивчення іноземних мов і багатомовність - це ключі до взаєморозуміння, толерантності, міжнаціональної дружби та емпатії.

Слухачі підготували презентацію про цікаві факти мов народів світу, читали вірші, брали участь в інтелектуальній грі "Вгадай яка мова'', згадували прислів'я і приказки про мову, створили плакат.

Іноземні слухачі підготовчого відділення діляться враженнями від свята. Староста групи ПВу-13 Ал Бахлоуз Ал Вашак (Йорданія) зазначає: ''Моя рідна мова - арабська, але я добре знаю англійську. На підготовчому відділенні я вивчаю українську мову. Це дуже гарна мова. Це свято дало можливість порівняти мою рідну арабську мову з українською. Наприклад, мені було цікаво розказати моїм друзям чим відрізняється арабська мова від української: у моїй рідній мові немає голосних, немає літери ''П'' (посміхається), але багато слів науки математики прийшли саме з арабської мови в українську".

Мохамед Мусса, який приїхав з Коморських островів, вже непогано говорить українською, хоча його рідні мови коморська і французька. Він прагне вивчати англійську мову. Його нові друзі з підготовчого відділення допомагають йому у цьому. Мохамед впевнений, що інтернаціональна дружба - це важливо, а знання іноземних мов допомагає відкрити нові можливості для навчання.

Слухачі ПВ, які приїхали з Танзанії (Нсато Карен, Мванііка Шерон, Кабанівані Умар та Акіу Кіроія) радо презентували свою рідну мову - суахілі.

Алич Зюмрют з Туреччини познайомила усих присутніх на святі з турецькою мовою і презентувала найдовше слово із 70 букв. Зюмрют каже, що дуже хоче навчитися швидко і правильно розмовляти українською.

Усі учасники отримали задоволення від спілкування та пізнання англійської, французької, арабської, турецької, туркменської, коморської, мови суахілі та лінгале.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.