Дата публікації:
19 травня 2022
Кількість переглядів:
123
Поділитися:

Старший викладач кафедри мовної підготовки іноземних громадян Дядченко Ганна Вікторівна взяла участь у роботі ІІ Міжнародної славістичної конференції, присвяченої пам’яті святих Кирила і Мефодія, яка відбулася 18 травня 2022 року на платформі Google-Meet.

У конференції взяли участь науковці з України, Болгарії, Польщі та Словаччини. Прозвучали доповіді, присвячені питанням болгарсько-української взаємодії в пізнанні українського мовного континууму, мови перекладу як механізму міжкультурних зв’язків, правописним питанням, реалізації концепту «віра» в українському лінгвокультурологічному вимірі.

Було також порушено питання формування ціннісних орієнтирів майбутнього вчителя-словесника в умовах війни, формування орфографічної компетентності в умовах реформ українського правопису, а також особливостей підготовки сучасного перекладача в умовах дистанційного навчання.

Участь у конференції засвідчила єднання науковців-славістів в усьому світі, дозволила відчути моральну підтримку та єдність українських філологів, розсіяних нині в усьому світі, - загалом подарувала своєрідне «чуття єдиної родини», єдиної для всіх залюблених у слово.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.