Дата публікації:
12 квітня 2023
Кількість переглядів:
179
Поділитися:

Великодні свята дають українцям добро, любов, надію на мир і щастя в родині. На передодні цих днів на кафедрі мовної підготовки традиційно проводяться заходи, зустрічі з іноземними студентами з метою популяризації української культури, традицій, цінностей, та формування міжкультурного діалогу на засадах толерантності, рівності, поваги.

Так, відбулася онлайн-зустріч асистентки кафедри Станіслави Зайцевої з іноземними студентами Зюмрут Алич (інститут БіЕМ) та Ефе Талан (факультет ЕлІТ).

Іноземна молодь під час заходу поповнила свій словниковий запас новою  лексикою: християнське свято, давня традиція, розфарбовувати, прикрашати тощо та змогла перевірити свої знання, відгадавши головоломку.

Іноземці дізналися про головні пасхальні традиції та страви на столах в українців у цей день: паску, писанки та крашанки.

З'ясували значення символів української писанки (сонце, ружа, квітка, півень, берегиня) та важливість таких кольорів як червоний, жовтий, зелений, чорний, білий під час створення писанок і крашанок.

Долучилися до обговорення майстер-класу зі створення писанок і крашанок різними техніками, (фарбами, свічками) та дізналися як за допомогою цибулі й петрушки створити крашанки за 10 хвилин. 

Кульмінацією заходу було розписування писанок онлайн, за допомогою інформаційних технологій навчання.

Нагадаємо, що захід був проведений у рамках проєкту Європейські цінності міжкультурного діалогу в галузі освіти: міждисциплінарний та інклюзивний підходи – EUROVALID за програмою Жан Моне.

Щиро дякуємо учасникам зустрічі  за небайдужість і повагу до української культури!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

Головний корпус (Г-802)

E-mail: [email protected]

Телефон: (0542) 68-44-09

Локації

При використанні матеріалів з сайту кафедри іназемних мов посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.